Cum sa ne intretinem cauciucurile pe care nu le folosim?

Share Button

Cum sa ne intretinem cauciucurile pe care nu le folosim?Fie ca este vorba despre cauciucuri de vara, cauciucuri de iarna sau alte tipuri de cauciucuri, pentru a le mari durata de viata trebuie sa avem grija sa le intretinem cum se cuvine. Insa, asa cum intre cauciucurile vara si celelalte tipuri exista diferente specifice, la fel se intampla si in cazul intretinerii acestora.

Care este cea mai buna metoda de a intretine cauciucurile pe care nu le folosim? Foarte multi oameni obisnuiesc sa depoziteze cauciucurile in mod necorespunzator, ceea ce poate duce in timp la scaderea duratei de viata a acestora.

Principala problema aici este asa-zisa “eruptie de gaze”, ceea ce presupune ca o data cu trecerea timpului cauciucul pierde acele uleiuri volatile prin stratul exterior al anvelopei. In mod normal, miscarea de flexiune a anvelopei tinde sa distribuie in mod egal uleiurile pe intreaga suprafata a cauciucului, astfel incat eruptia de gaze sa fie doar o problema minora.

Insa atunci cand cauciucurile sunt depozitate pentru o lunga perioada de timp fara a se exercita asupra lor acea miscare de flexiune, eruptia de gaze trebuie tinuta la minim pentru a evita ca stratul exterior al anvelopei sa se usuce pana la stadiul in care in loc sa produca miscare de flexiune, sa se rupa in schimb.

Acest fenomen de rupere a cauciucului care se produce in timp poarta denumirea de “putregai uscat” si reprezinta un semn ca soarta anvelopelor este pecetluita. Iata care sunt cele mai bune modalitati de evitare a acestui fenomen atunci cand depozitam cauciucuri pentru o perioada lunga de timp.

In primul rand trebuie sa scapam de greutate. Daca dorim sa intretinem o masina pe care nu o folosim o perioada mai mare de timp, atunci cel mai bine ar fi sa o punem pe stand-jack-uri si sa-i dam cauciucurile jos pentru a le depozita separat. Pastrarea greutatii masinii doar pe o parte a anvelopelor si flexiunea constanta pe o singura portiune a cauciucului il poate imbatrani prematur pe acesta.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem seama se refera la curatarea cauciucurilor. Momentul in care dam jos anvelopele masinii reprezinta si momentul cel mai prielnic pentru a le curata deoarece putem avea mai multa flexibilitate, ajungand si in zonele de obicei greu accesibile.

Carturesti.ro

Cauciucurile pot fi curatate foarte simplu folosind sapun lichid si apa daca este necesar. Acestea mai pot fi curatate si cu substante non-corozive si non-acide special destinate acestei operatiuni. Nu trebuie sa folosim niciodata produse de curatat care au ca instructiuni eliminarea substantei de curatat in cateva minute de la folosire si asta pentru ca de cele mai multe ori aceste substante sunt produse pe baza de acid.

De asemenea, nu trebuie sa folosim substante chimice precum cele care dau stralucire, inainte de depozitarea cauciucurilor. Trebuie sa verificam intotdeauna ca anvelopele sa fie reci la atingere inainte de a le curata si, de asemenea, sa ne asiguram ca sunt complet uscate, inainte de a le depozita.

Pentru a vedea o gama variata de anvelope accesati http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html .

Alte stiri actuale :

optimizare seo blogger

1. Atenţie, şoferi! Poţi fi AMENDAT chiar dacă ai CAUCIUCURI DE IARNĂ!
2. Masinile F1 din 2014: Operatie estetica la nas
3. Noul Audi A7 TDI, o masina de exceptie a anului 2014
4. TAXA AUTO 2014: Când, cum şi cine plăteşte TIMBRU DE MEDIU 2014. CALCULATOR TAXA AUTO 2014

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code