Cum Se Aleg Cartile Pentru Copiii Mici?

Cum se aleg cartile pentru copiii mici?

Share Button

Stiati ca nu exista neaparat o varsta anume de la care este indicat sa incepeti sa le cititi copiilor dvs.? De fapt, foarte multi parinti sustin ca este chiar indicat sa stimuleze bebelusii prin lectura, inca de la o varsta deosebit frageda, atat in mod auditiv cu ajutorul unor carti cu sunete, cat si tactil, folosind carti senzoriale; cat si vizual folosind in acest caz, carti cu imagini si ilustratii de calitate.

Printre primele categorii de carti pentru copii, cu care cei mici pot intra in contact sunt cartile cu sunete, sau carti muzicale pentru copii, care de cele mai multe ori sunt prevazute cu butoane zau cu diferite zone speciale care declanseaza tot felul de sunete specifice, daca sunt atinse.

Cartile cu sunete sunt considerate a fi o modalitate excelenta prin care bebelusii care inca nu au implinit varsta de 1 an, dar si copiii mici pot invata un numar foarte mare de de notiuni simple, cum ar fi de exemplu diferite versuri si cantece de leagan; dar si diferite sunete de animale sau de pasari domestice si salbatice.

Datorita acestor carti, cei mici incep sa invete si sunetele de masini, numerele, literele si culorile, denumirea diferitelor obiecte, sau tot felul de sunete din mediul inconjurator. Cartile cu sunete pentru copii sunt deosebit de importante dat fiind faptul ca ii pot invata pe acestia si alte abilitati importante, cum ar fi intoarcerea unei pagini cu mana, sau coordonarea mana-ochi, asocieri de imagini cu sunete, si multe altele.

optimizare seo blogger

Tipuri de carti pentru cei mici

Exista tot felul de carti muzicale pentru copii, motiv datorita caruia este deosebit de important sa cunoasteti caracteristicile acestora, astfel incat sa alegeti cele mai potrivite carti pentru cei mici, in functie de varsta acestora dar si de interesele celor mici.

Puteti alege carti muzicale pentru copii si in functie de interesul dvs. de a-l expune pe cel mic anumitor nevoi. Una dintre caracteristicile comune ale acestor carti, este aceea ca functioneaza pe baterii. Ele sunt mai scumpe in comparatie cu celelalte carti pentru copii.

  1. Carti cu sunete din plastic

Aceste carti muzicale pentru copii, sunt prevazute cu pagini realizate din material plastic gros, care este foarte rezistent; iar cartile acestea de obicei au un numar mai mic de pagini. Cele mai multe dintre cartile din aceasta categorie sunt muzicale, iar in momentul in care o pagina e intoarsa, incepe automat urmatorul cantecel pentru copii. De multe ori, aceste carti pot fi prevazute si cu butoane interactive, astfel incat sa se auda un sunet diferit la apasarea fiecarui buton; sau pot fi prevazute chiar si cu elemente luminoase (beculete incorporate). De cele mai multe ori, pretul acestor carti pentru copii este mai ridicat, dar isi pastreaza pretul in timp, asa ca daca vreodata doriti sa le revindeti, puteti obtine un pret bun in schimbul acestora. Aceste carti sunt ideale pentru bebelusii care inca nu stiu sa apese butoane, dar care in mod evident vor fi incantati de sunetele emise de carte, de lumini, si de muzica linistitoare.

  1. Carti cu sunete cartonate

Cele mai multe dintre cartile cu sunete pentru copii, sunt fabricate din carton gros, in timp ce zona de butoane a acestora, alaturi de zona de atingere de pe margine este incadrata adesea intr-un material plastic care este rezistent. Aceste carti sunt foarte asemanatoare cu restul cartilor cartonate, care au un numar mai mare de pagini.

De-asemenea, aceste carti au un pret moderat si sunt de cele mai multe ori interactive. Copilul dvs. atunci cand ii oferiti o astfel de carte, trebuie sa apese butoane sau pe anumite zone din carte, iar astfel va auzi sunetele dorite, va asocia imaginile de pe fiecare pagina cu sunetele potrivite. Cartile de copii din aceasta categorie, sunt indicate in mod special pentru copiii care deja au trecut de varsta de 12 luni.

  1. Carti cu sunete din material textil

In ceea ce priveste cartile care fac parte din aceasta categorie (carti cu sunete din material textil), facem precizarea ca acestea se gasesc mult mai rar in comparatie cu cartile mentionate in randurile de mai sus ale acestui articol.

Cartile cu sunete din material textil, reprezinta cea mai buna alegere pentru copiii care au mai putin de 6 luni. De ce? Datorita materialului textil moale din care sunt confectionate, acestea nu pot sa ii raneasca pe bebelus cu copertile.

In plus, materialul textil al acestor carti, are si o componenta senzoriala foarte importanta. In plus, cei mici atunci cand vor primi de la parinti astfel de carti, in afara de faptul ca vor descoperi diferite sunete, se vor bucura de diferite culori, dar si de unele texturi diferite alte materialului.

Acestea sunt asadar cateva exemple de tipuri de carti muzicale, pe care parintii trebuie sa le ia in considerare, cand doresc sa cumpere carti pentru copilasii lor.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code