Elementele Chimice Din Care Este Construit Un Smartphone

Elementele chimice din care este construit un smartphone

Share Button

Exista cateva grafice pe internet care descriu elementele implicate in procesul de productie al unui smartphone modern, dar informatiile accesibile despre detaliile acestui proces, sunt foarte putine. Cauti piese telefoane mobile ? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

Acest lucru, nu este cu siguranta surprinzator, deoarece detaliile pot fi tinute la “secret” de producatorii acestor device-uri, care nu doresc ca altcineva sa se poata inspira de la ei si sa foloseasca aceleasi materiale, pentru a produce smartphone-uri.

Investitiile in cercetare sunt foarte importante si de aceea marile companii producatoare de smartphone, tind sa-si protejeze foarte bine secretele de productie.

Ecranul.

Detaliile despre elementele si compusii implicati in procesul de productie al touch-screen-urilor, pot fi gasite daca va angajati intr-o cercetare extinsa, pe internet.

Ecranele de tip touch-screen sunt construite in principal din sticla cu silicat de aluminiu, o mixtura de oxid de aluminiu si dioxid de silicon, introdusa la final intr-o baie fierbinte de sare topita.

Scopul acestui proces este acela de a permite micilor ioni de sodiu sa paraseasca sticla, fiind inlocuiti de ioni de dimensiuni mai mari, de potasiu. Acestia produc un layer (strat suplimentar pe sticla) foarte rezistent la stres, imbunatatind rezistenta generala a sticlei.

Cateva din elementele foarte rare ce pot fi gasite pe pamant, sunt si ele prezente in cantitati foarte mici la suprafata sticlei si ajuta la producerea culorilor afisate pe ecran.

Bateria.

Majoritatea smartphone-urilor din ziua de astazi functioneaza cu baterii de tip litiu-ion. Aceste baterii folosesc un oxid de litiu-cobalt ca si electrod pozitiv la interiorul bateriei, in timp ce electrodul negativ este format din carbon (sub forma de grafit).

Aceste elemente sunt in permanenta in contact cu un solvent organic, ce actioneaza pe post de fluid electrolitic.

Litiul din electrodul pozitiv este ionizat in timpul procesului de incarcare a bateriei si se muta catre straturile electrodului pe baza de grafit. In timpul descarcarii, ionii se muta inapoi, catre electrodul pozitiv. Bateria in sine, este de obicei incapsulata intr-o carcasa de aluminiu.

Partile electronice.

O multime de elemente chimice si compusi sunt folositi pentru producerea partii electronice a unui telefon modern.

Chip-ul (procesorul telefonului), este facut din silicon pur, care este mai apoi expus la contact direct cu oxigenul pentru a se incalzi si a produce un film care se depune la suprafata. Acest film este compus din dioxid de silicon.

Parti din acest strat de dioxid de silicon sunt indepartate, in zonele prin care trebuie sa treaca curentul electric. Siliconul nu conduce electricitatea, daca nu este combinat cu alte elemente. Acest proces, implica “bombardarea” siliconului cu elemete diferite ca de exemplu fosforul, arsenicul, borul, indium-ul sau galium-ul.

Astfel, folosind elemente diferite se pot produce diferite tipuri de semiconductori (P sau N), in functie de ce element este folosit.

optimizare seo blogger

Componentele micro-electrice si firele dintr-un smartphone modern, sunt construite in general din cupru, aur sau argint. Tantalul este si el folosit, ca si componenta de baza pentru micro-capacitori. Se mai folosesc in plus si alte elemente, unele dintre acestea fiind rare (platina si paladium-ul), dar detaliile despre aplicatiile specifice ale acestora sunt mai greu de aflat.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code