Locuri de vizitat in judetul Alba

Share Button

Locuri de vizitat in judetul AlbaJudetul Alba le rezerva turistilor foarte multe surprize si ii asteapta cu locuri minunate, demne de vizitat de oricine doreste sa petreaca o vacanta extraordinara in mijlocul naturii, in mijlocul uneia dintre cele mai frumoase zone din tara noastra. Aici pot fi ascultate si multe posturi de radio pe frecvente radio Sebes, care ii vor bucura pe toti iubitorii de muzica buna.

Judetul Alba are multe locuri minunate si furmuseti naturale de neuitat pentru cei care ajung sa le vada. Aici pot fi mentionate Castelul Bethlen-Haller, Cheile Rametului, Rapa Rosie, Ghetarul de la Scarisoara, Cetatea Alba Carolina, satul Rimetea, Cetatea Calnic, Cascada de la Vidra, Dealul cu melci sau Vanatarele Ponorului.

Cunoscut, in primul rand, ca orasul Marii Uniri, Alba Iulia, acesta are multe monumente, muzee, obiective culturale si turistice care nu trebuie ratate de cei care ajung in oras in peregrinarile lor pe taramuri transilvane. Revenind la minunile naturale enumerate mai sus, trebuie sa spunem ca una dintre ele, Rapa Rosie, are un aspect cu totul special.

Cei care vor sa se dea cu parapanta isi pot lua zborul de pe acest deal urias. Ceea ce uimeste aici este forma deosebita a rapei, ea fiind formata in timp prin eroziunea solului cauzata de apa. Culoarea rezultata este una cu accente de roz si maro deschis. In aceasta zona pot fi admirate si multe specii de flori. Toti cei care ajung in Transilvania trebuie sa admire si Ghetarul de la Scarisoara.

El se remarca, in primul rand, prin marimea sa, fiind cel mai mare de acest tip din Romania si clasandu-se pe locul doi in lume. Ghetarul poate fi admirat din mijlocul pesterii in care turistii pot intra pe traseul special amenajat in acest scop. Vechimea lui este de circa 4.000 de ani. Ghetarul de la Scarisoara are o grosime de 22 de metri si o lungime de 400 de metri, ceeea ce este cu adevarat exceptional pentru o asemenea structura de pe teritoriul Romaniei.

Indiferent daca vizitati ghetarul pe timpul verii, trebuie sa stiti ca aveti nevoie de haine groase pentru ca temperatura scade pe masura ce coborati in adancimea pesterii care gazduieste acest ghetar. De asemenea, aici pot fi admirate si stalagmitele de dimensiuni uriase formate in pestera ce gazduieste ghetarul.

Intreg ansamblul se gaseste in Parcul Natural Apuseni, aceasta pestera fiind declarata monument al naturii in anul 1938 de catre statul roman. Nu uitati, atunci cand veniti in Alba Iulia, ca Cetatea Alba Carolina va asteapta sa o vizitati. Foarte multi turisti si-au facut un obiectiv din vizitarea acestei cetati din inima Transilvaniei, ea fiind in plin proces de restaurare in ultimii ani si devenind tot mai atractiva pentru cei dornici sa cunoasca istoria locurilor de aici.

Carturesti.ro

Cetatea Calnic se remarca prin faptul ca ii gazduieste pe turisti peste noapte in shcimbul unui tarif destul de mic, adica de 50 de lei. Petrecera unei nopti sau a mai multor nopti aici este un lucru deosebit pentru turistii care vor sa stea intr-o cetate si sa simta cum era sa traiesti intr-un asemenea loc in trecut.

optimizare seo blogger

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code