Sunt Utili Ciorapii Compresivi Pentru Varice?

Sunt utili ciorapii compresivi pentru varice?

Share Button

O varica este o vena extrem de vizibila situata chiar sub suprafata pielii. Ciorapii de compresie pot ajuta la reducerea aspectului si a simptomelor dureroase asociate cu varice la unele persoane.

Varicele apar atunci cand sangele se colecteaza in spatele valvelor mici in venele unei persoane, in loc sa curga fara probleme inapoi la inima. Sunt mai frecvente la nivelul picioarelor si picioarelor, deoarece sangele care se intoarce la inima are mai departe deplasarea.

Medicii recomanda adesea ca oamenii care au varice sa caute cea mai atractiva oferta ciorapi medicinali varice pentru a imbunatati circulatia, pentru a opri varicele sa se agraveze si pentru a reduce durerea sau disconfortul.

Aici, analizam dovezile care sustin utilizarea acestor ciorapi, precum si riscurile asociate. De asemenea, discutam cum sa alegeti dimensiunea si forma potrivita.

Cum functioneaza ciorapii cu compresie?

Ciorapii de compresie sunt folositi in mod traditional pentru a imbunatati circulatia. Potrivit autorilor Scleroterapiei: Tratamentul varicelor si venelor telangiectatice ale picioarelor, soldatii romani isi infasurau deseori picioarele in curele de piele pentru a imbunatati circulatia in timpul marsurilor lungi.

Ciorapii moderni de compresie sunt mai sofisticati si sunt conceputi pentru a asigura o presiune constanta in picioare, ajutand sangele sa curga inapoi spre inima. De obicei, ciorapii exercita mai multa presiune in apropierea gleznelor si picioarelor, oferind o apasare suplimentara care favorizeaza fluxul de sange.

Studiile sugereaza ca ciorapii de compresie pot imbunatati unele simptome ale varicelor, dar putine dovezi sustin ideea ca ciorapi singuri le vor elimina. Diferite tipuri de ciorapi exercita presiuni diferite.

optimizare seo blogger

Unele cercetari recente asupra varicelor includ:

  • Un studiu din 2018 care a constatat ca purtarea ciorapilor cu compresiune cu presiuni de 18 pana la 21 milimetri de mercur (mm Hg) timp de 1 saptamana a ajutat la reducerea durerilor si a durerii asociate cu varicele, in comparatie cu ciorapii normali.
  • Un studiu din 2017 care a stabilit ca purtarea ciorapilor de 22 mm Hg timp de 6 luni a ajutat la controlul umflarea picioarelor in timpul sarcinii la persoanele cu varice. Cu toate acestea, autorii au remarcat ca un medicament oral numit pycnogenol a fost mai eficient decat utilizarea ciorapilor.
  • Un studiu din 2014 care a concluzionat ca interventia chirurgicala pentru indepartarea varicelor a fost un tratament mai eficient decat ciorapi de compresie.
  • In general, rezultatele sunt mixte. O revizuire din 2015 a descoperit ca putine dovezi fiabile sustin ciorapii de compresiune ca tratament pentru varice.

Cand ar trebui sa port ciorapi de compresie?

Oamenii tind sa poarte ciorapi de compresiune in timpul zilei, deoarece statul in picioare timp de mai multe ore poate sa provoace probleme de circulatie.

O persoana cu varice ar putea incerca sa-si ridice picioarele noaptea, pentru a imbunatati circulatia. Cu toate acestea, un medic poate recomanda sa purtati ciorapi si noaptea.

Riscuri de ciorapi de compresie

Deoarece ciorapii de compresie sunt stransi in mod intentionat, pot fi dificil de folosit. Picioarele trebuie sa fie curate si uscate. Asteptati absorbtia oricarei lotiuni inainte de a pune ciorapi.

Utilizarea ciorapilor cu compresie poate avea efecte secundare, inclusiv:

  • pielea rupta;
  • iritatie de piele;
  • disconfort;
  • scurgeri temporare in piele.

Ciorapii care sunt incretiti, purtati incorect sau dimensiunea gresita sunt mai susceptibili sa provoace probleme. Atunci cand circulatia este inhibata de o afectiune, cum ar fi neuropatia periferica, care poate deteriora nervii picioarelor, este posibil ca o persoana sa nu poata spune daca ciorapii sunt prea stransi sau sunt atat de largi incat vor cadea.

O persoana este mai probabil sa experimenteze efecte negative daca poarta ciorapi prea mult timp. Indepartati ciorapii in fiecare zi si verificati picioarele, si folositi o oglinda daca este necesar, pentru a vedea daca exista urme de iritare sau deteriorare.

Va poate fi de mare folos o oglinda cu maner lung sau o oglinda asezata pe pamant pentru a vedea acest lucru, iar daca picioarele sunt deteriorate sau iritate, cu siguranta trebuie sa contactati un medic.

Perspectiva

Ciorapii de compresie pot sa nu elimine varicele, dar pot reduce durerea si umflarea asociate. Examinati zilnic picioarele pentru a vedea semne de iritare si deteriorare si inlocuiti ciorapii de compresie la fiecare 3 pana la 6 luni. Pastrati picioarele si ciorapii curate si uscate pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code