Cum Vand Un Smartphone?

Cum vand un smartphone?

Carturesti.ro
Share Button

De la momentul aparitiei primei generatii de smartphone-uri pe piata si pana in prezent, aceste dispozitive au avut o evolutie incredibila.

Telefoanele mobile inteligente care exista pe piata in zilele noastre, dispun de o multime de functii, au fost de-asemenea dezvoltate o multime de aplicatii pentru smartphone-uri, ceea ce a determinat dependenta oamenilor de aceste dispozitive.

Poate pare mult spus ca suntem dependenti de smartphone-uri, dar ganditi-va la urmatoarele lucruri. Cand plecati la servici, luati cu dvs. de fiecare data smartphone-ul. Cand trebuie sa plecati la cumparaturi, nu iesiti din casa fara telefonul mobil inteligent.

Cand doriti sa aflati cele mai noi stiri, nu mai deschideti laptopul sau pc-ul, ci utilizati telefonul pentru ca este mult mai confortabil, mai rapid (pana deschideti laptopul sau pc-ul), deja cititi jumatate din stire.

Folositi telefonul datorita aplicatiilor precum Waze sau Google Maps de fiecare data cand doriti sa ajungeti la o adresa necunoscuta. De-asemenea, folositi dispozitivul pentru comunicare si socializare cu prietenii din mediul online.

Se poate spune asadar ca smartphone-ul este un dispozitiv de care fiecare persoana este dependenta, inclusiv dvs., motiv datorita caruia, doriti sa veti mereu la indemana cel mai bun si mai performant dispozitiv.

Ei bine, dar ce faceti cu smartphone-ul pe care l-ati cumparat de ceva timp? Daca nu il mai folositi, aveti posibilitatea de a-l vinde, iar astfel va puteti completa bugetul pentru un nou smartphone.

Pentru a vinde telefonul, este nevoie sa cunoasteti cateva detalii importante, inainte de a cauta cumparatorul ideal.

optimizare seo blogger
  1. Cercetati piata

Mai intai de toate, inainte de a pregati telefonul pentru vanzare, este foarte important sa cercetati cu atentie piata. Exista site-uri de vanzari online unde puteti gasi o multime de telefoane similare.

Vizualizati mai multe anunturi pentru a afla ce preturi cer alti vanzatori. De-asemenea, asigurati-va ca urmariti anunturile cu atentie pentru a vedea starea tehnica a telefoanelor, pentru a vedea daca prezinta zgarieturi; pentru a afla daca vanzatorul ofera si accesoriile si cutia telefonului, etc.

  1. Cautati cutia si accesoriile telefonului

In momentul in care deja v-ati creat o prima impresie in legatura cu valoarea de piata a unui telefon second hand precum cel pe care doriti sa il vindeti, este necesar sa cautati accesoriile si cutia dispozitivului.

Fiecare persoana care doreste sa cumpere un smartphone second hand, isi va indrepta atentia mai intai de toate spre telefoanele care vin insotite de cutie, de certificat de garantie (daca mai este valabil) si de accesorii (incarcator, casti sau diferite alte accesorii).

Fie cautati anunturi de genul “firma cumpar electronice second hand”, fie cautati cumparatori in oras sau distribuiti anunturi pe internet, sunt foarte mari sansele de a vinde rapid telefonul daca vine insotit de cutie si accesorii.

  1. Pregatiti telefonul pentru vanzare

Dupa ce ati stabilit pretul pe care il cereti in schimbul dispozitivului si dupa ce deja ati gasit si cutia si accesoriile dispozitivului, urmatorul pas pe care il aveti de efectuat, este sa pregatiti telefonul pentru vanzare.

Daca acesta are de exemplu folia de protectie a ecranului fisurata sau sparta, daca nu este lipita perfect si exista bule de aer intre ecran si folie, cu siguranta trebuie sa mergeti cu dispozitivul intr-un service gsm pentru inlocuirea acesteia.

Odata ce ati facut si acest lucru, este foarte important sa verificati telefonul cu atentie. Introduceti o alta cartela, introduceti de-asemenea un card de memorie, pentru a vedea daca acestea sunt recunoscute. Verificati si incarcatorul daca este functional, si castile de-asemenea.

Daca totul este in regula, nu va mai ramane nimic altceva de facut, decat sa faceti o copie de rezerva a datelor pe care le aveti salvate in telefon (pentru a le putea recupera pe urmatorul smartphone), si sa resetati telefonul pentru ca acesta sa revina la setarile din fabrica.

Probabil nu veti considera acest lucru o necesitate, mai ales daca nu aveti foarte multe poze, fisiere sau informatii salvate in smartphone, dar cu siguranta este necesar sa faceti acest lucru, pentru ca nu veti dori ca persoana care va folosi telefonul ulterior, sa aiba acces la fotografiile, fisierele si datele dvs.

De-asemenea, resetarea telefonului pentru a reveni la setarile din fabrica, va sterge si contactele din memoria telefonului, si retelele wifi si tot; astfel ca telefonul va fi precum unul nou.

  1. Unde gasiti cumparatorul?

Exista mai multe variante in acest sens. Puteti trece pragul caselor de amanet din oras pentru a vedea cati bani vi se ofera in schimb. Puteti de-asemenea sa cautati case de amanet online pentru a afla detalii despre pretul oferit in schimbul dispozitivului.

Puteti posta anunturi pe diferite site-uri destinate comertului online, sau puteti vinde telefonul diferitelor cunostinte.

Dintre toate solutiile insa, cea mai indicata este aceea de a vinde dispozitivul unei case de amanet, daca aveti nevoie urgenta de bani. La amanet, telefonul este evaluat pe loc, iar in cateva minute veti primi banii.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code