Caracteristicile Importante Ale Scaunelor De Birou

Caracteristicile importante ale scaunelor de birou

optimizare seo blogger
Share Button

In ultimul timp, din ce in ce mai multe persoane au fost nevoite sa isi amenajeze in propriile locuinte un birou, pentru a munci de acasa, tinand cont de situatia creata de aceasta pandemie de Covid-19.

In aceste conditii, alegerea unui scaun de birou de cea mai buna calitate este o necesitatem iar pana sa alegeti un scaun directorial SIB 818, cel mai probabil ati facut multe cercetari. Exista inca persoane care cauta scaune de birou de calitate superioara, iar in continuare vom discuta despre alegerea unui astfel de scaun, pentru a ajuta persoanele care au nevoie de un asemenea scaun de birou, sa faca alegerea potrivita.

Elemente de luat in considerare atunci cand alegeti un scaun de birou

Unul dintre primele lucruri de luat in considerare este utilizarea. Probabil, lucrand de acasa, scaunul nu va fi folosit doar ocazional, ci va fi important si pentru utilizarea in interes personal, asa ca va fi nevoie sa va indreptati atentia catre un scaun care va poate sustine cateva ore pe parcursul zilei.

In acest caz, este de preferat asadar sa optatii pentru un scaun ergonomic, caracterizat printr-o structura care sa sprijine spatele si sa evite toate dezavantajele, precum si durerile de spate care provin din adoptarea unei posturi incorecte.

O alta caracteristica foarte importanta a acestor scaune de birou este capacitatea de a le regla si personaliza la nevoile noastre pentru a asigura libertatea de miscare, ameliorarea coloanei vertebrale de incarcaturi excesive si pastrarea bratelor, gatului si umerilor intr-o pozitie relaxata.

Cum sa reglati un scaun de birou

Alegerea unui scaun de birou de inalta calitate este doar primul pas. Scaunul trebuie sa va garanteze confortul necesar si sprijinul constant in timpul programului de lucru. Pentru a-l optimiza la nevoile dvs., este esential sa stiti cum sa-l ajustati. Mai jos, va vom ajuta cu unele dintre principalele setari:

Carturesti.ro
  • Garda la sol: Mai intai, coatele trebuie sa formeze un unghi drept atunci cand se sprijina pe suprafata de lucru. Folosind parghia de reglare a inaltimii, scaunul poate fi coborat sau ridicat pentru a asigura pozitia corecta. De asemenea, genunchii trebuie sa formeze un unghi de 90 ° cu talpile intregi ale ambelor picioare bine sprijinite pe pardoseala. Pentru a facilita aceasta postura, poate fi necesara utilizarea unui suport pentru picioare.
  • Adancimea scaunului: Gambele picioarelor si partea din fata a scaunului trebuie sa fie la o distanta de 5 cm, aproximativ dimensiunea unui pumn. Daca nu este cazul, multe scaune de birou au o parghie laterala care misca spatarul inainte sau inapoi pentru a gasi pozitia optima.
  • Unghiul spatarului: In general, scaunele ergonomice au o dubla reglare a spatarului. Sistemul de inclinare care se inclina atunci cand va aplecati si sistemul sincronizat in care atat spatarul, cat si scaunul urmaresc miscarile corpului. Intr-un scaun care are gradul de functionare optim, mecanismul de inclinare poate fi activat cu parghia relativa si reglat cu butonul pentru a creste sau a-i scadea intensitatea.
  • Reglarea spatarului si a tetierei: Multe dintre scaunele ergonomice mai avansate au optiunea de a regla spatarul in inaltime pentru a-l adapta la curba naturala a spatelui. Cei care sunt mai predispusi la durerile de spate pot opta pentru modele cu suport lombar, care este de asemenea reglabil in inaltime.
  • Reglarea cotierelor: Cotierele sunt esentiale pentru relaxarea bratelor. De asemenea, acestea sunt de regula reglabile in inaltime pentru a se asigura ca, cotul se sprijina in timpul utilizarii tastaturii. Daca nu sunt reglabile, nu garanteaza suficienta libertate de miscare si sunt prea incomode, asa ca este ideal sa optati pentru un scaun de birou cu cotiere detasabile.

Alte aspecte de luat in considerare atunci cand alegeti un scaun ergonomic

Baza scaunului

Pentru a asigura libertatea de miscare, este esential ca scaunul de birou sa fie echipat cu posibilitatea de rotatie, pentru a permite schimbarea pozitiei. Ergonomic vorbind, rotile sunt intr-adevar foarte recomandate pentru o statie de lucru optima.

Pentru o mai mare stabilitate, baza trebuie sa aiba 5 picioare de sprijin, disponibile in diferite materiale in functie de utilizare si buget. Chiar si rotile pot fi fabricate din diferite materiale in functie de tipul podelei: cele din cauciuc sunt cu siguranta cele mai versatile!

Formarea si umplerea

Deja am vazut cat de important este sa alegem un scaun de birou care sa fie in concordanta cu curba naturala a spatelui, de preferinta cu un suport lombar. In ceea ce priveste captuseala, multe scaune moderne nu ofera deloc o garantie a unei circulatii mai mari a aerului.

Daca scaunul este captusit, optati pentru un scaun de birou care sa aiba margini captusite pe toate partile si o margine frontala rotunjita pentru a promova circulatia sangelui in picioare.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code